Praktijk Sela helpt om weer grip te krijgen op het leven

Advent

Advent komt van het Latijnse woord adventus, dat betekent komst. In deze blog beschrijf ik niet de geschiedenis van advent. Wel wil ik het hebben over komst. Als ik dat woord op me in laat werken, ontstaat er een gevoel van verwachting en uit kijken naar. Uitkijken naar iets positiefs, iets wat hoop brengt. In de adventstijd ( de 4 weken voor Kerst) denken we er aan dat we het feest van het Licht steeds meer naderen.

In deze tijd lijkt het voor mij of de mensen al maanden in advent leven, de komst van het einde van het coronavirus. Er wordt uitgekeken naar een redder, het vaccin, wat een einde zal betekenen, zo hoopt men, aan het einde van het coronatijdperk en er weer verder geleefd kan worden als voor dit tijdperk.

Daarbij leeft men, zo lijkt het, van persconferentie naar persconferentie, Rutte en de Jong als “redders”. Want is er weer de “komst” van open restaurants, de komst van meer mensen in theaters.

Natuurlijk vind ook ik het fijn als al deze dingen weer normaal open zullen zijn en als er een vaccin is.

Echter het heeft mij ook doen stil staan bij ‘Wie is er nu echt de Redder van mijn leven? Van wie verwacht ik nu ten diepste mijn rust en vrede, juist ook in deze tijd. Wie is mijn échte Licht in mijn leven? De lamp die voor mijn voet, mijn levenspad beschijnt (Psalm 119: 53)?

Ondanks de coronatijd of beter gezegd: juist in deze coronatijd wil ik mij laten leiden door Hem, het Levende Woord, door mij te richten op Zijn Licht bij mijn stappen op m’n levenspad. Stappen die mij verder zullen leiden richting Zijn plan voor en met mijn leven. Al ben ik dan geen 20 of 30 meer😉, dan kijk ik naar Abram en Sarah, op hoge leeftijd ontvouwde God Zijn plan met hen. Er kwam nieuw leven tevoorschijn en Abram = de Goddelijke Vader is verheven,  kreeg een nieuwe naam: Abraham = vader van een menigte volkeren. Wat een ander toekomst perspectief voor hen! Als dat geen ander Licht op coronatijd werpt, dan weet ik het niet meer.

Het Licht der wereld is nog steeds dezelfde God, de verhevene, boven elke situatie uit. Ook voor jou, wat je situatie ook is, Hij is dezelfde, Hij wil Zijn Licht in jou laten schijnen en zegt tegelijk:

‘Mijn vrede geef ik je, Mijn vrede laat ik je, niet zoals de wereld die geeft’.

Aanvulling van mijzelf: Mijn Liefdes Licht kan jouw angsten, onzekerheden, machteloosheid oplossen in mijn Liefde die innerlijke Vrede geeft.