Praktijk Sela helpt om weer grip te krijgen op het leven

ERVARINGEN

Samen verder…
‘In 2016 kwamen wij bij Sela terecht. We kozen voor Sela omdat God er centraal staat, dat was voor ons een belangrijk onderdeel van de therapie. Sela heeft ontzettend veel voor ons betekend het afgelopen jaar. De intense therapie, de mooie gesprekken, de vragen die ons hielpen nog meer over dingen na te denken, het luisterende oor, geen veroordeling maar begrip voor ons als persoon. Dit alles maakte dat wij ons veilig voelden om open en eerlijk te vertellen. Zonder Sela weten wij niet waar we nu hadden gestaan.’

Dankzij Sela maar bovenal dankzij God gaan wij samen verder!
Jonathan en Daniëlle

Mijn héle zijn wordt aangesproken…
Begin 2009 maakte ik kennis met Sela omdat ik erg depressief was. De klik met Leni was er meteen, waardoor ik me gehoord en gezien voelde. Ze wist gesprek op gesprek de juiste snaar te raken, waardoor ik gestimuleerd werd om na te denken, om mijn gevoelens te herkennen (en er te laten zijn) en om te helen. Ik vind de gesprekken met haar heel waardevol, het heeft me als mens enorm verrijkt en mijn blik op het leven erg goed gedaan. Het eerste traject is ondertussen al lang geleden afgerond, maar ik heb naderhand vaker gesprekken gehad bij Sela wanneer er iets in mijn leven speelt waar ik in vastloop. Niet omdat Sela haar werk niet goed doet, maar omdat ik me er zo fijn geholpen weet. Wat ik heel waardevol vind, is dat Leni in de gesprekken de relatie met God en hoe God is, verbindt aan de situatie waarin ik me bevind. Die verdieping zorgt ervoor dat mijn héle zijn wordt aangesproken. Leni is puur, warm, rustig en geeft ruimte om zelf tot ontdekkingen te komen. Ik heb veel geleerd (en leer nog steeds veel) over mezelf tijdens de gesprekken. Omdat ik nu na een aantal jaar nog steeds bij haar kom, merken we ook dat eerdere wonden geheeld zijn door de gesprekken en tijd heen. Ik ben Leni en God hier heel dankbaar voor!

Alie

Je mag er zijn zoals je bent, met wat je voelt en denkt…
Door een aantal gebeurtenissen in ons leven hebben wij een beroep gedaan op de hulpverlening van sela. Onze ervaring met sela is persoonlijk, professioneel en laagdrempelig. Je word gezien als een waardevol mens in zijn of haar context. Niet alleen het probleem word besproken en opgelost, maar ook de omgevingsfactoren worden hierin meegenomen. Door de open en vertrouwelijke sfeer van de praktijk en de behandelaar is het mogelijk om de diepste gevoelens of gedachten te uiten. En dit word niet als raar of vreemd gezien, maar erkend als een gevoel of gedachte die een mens kan en mag hebben. Dat maakt het fijn om met de behandelaar in gesprek te gaan. Je mag er zijn zoals je bent, met wat je voelt en denkt.

Fam. Van Tilburg