Praktijk Sela helpt om weer grip te krijgen op het leven

Individuele hulpverlening

Door met jou naar de situatie te kijken, dit deel van jouw weg samen te lopen, te luisteren, te vragen, handvatten aan te reiken, krijg jij zicht op je pad. Met onze individuele hulpverlening helpen we je om als het ware de teugels van je eigen leven weer in handen te nemen. We verlangen dat jij ruimte krijgt en gaat groeien en bloeien.

Sela biedt hulp bij:

Mensen met een autistische stoornis communiceren op een andere manier dan anderen. Zij hebben bijvoorbeeld moeite met het verschil tussen letterlijke woorden en de bedoeling erachter. Vaak voelen ze niet aan wat er wordt bedoeld of verwacht. Mensen met autisme hebben moeite met de samenhang tussen oorzaak en gevolg. Zij raken het overzicht kwijt en reageren met onverwacht gedrag, zoals woede-uitbarstingen. Herken je bovenstaande en wil je weten wat Praktijk Sela voor jou kan betekenen, neem dan contact met ons op. Sela is bevoegd om de diagnose autisme (ASS) te stellen (DSM-5). Dat gebeurt altijd in samenspraak met GGZ.
'Wat doe ik op aarde?' 'Wat wil God met mijn leven?' 'Wat is mijn doel?' 'Heeft mijn leven zin?' 'Waar was Goed, toen...?' Deze vragen kunnen zich heel indringend in je gedachten vastbijten. Soms gebeurt dat wanneer je voor nieuwe keuzes staat of bij ingrijpende gebeurtenissen. Soms is het een hardnekkige ondertoon in je leven. Praten kan helpen bij het vinden van antwoorden op deze vragen.
'Ik vind het moeilijk mijn handicap of beperking te accepteren'. 'De huisarts zegt dat het tussen mijn oren zit'. 'Ik heb moeite afhankelijk van anderen te zijn'. 'Vanwege stress heb ik allerlei lichamelijke klachten'. Wellicht herken je een van deze vragen. Gezondheid is een groot goed. Wanneer je (chronische) gezondheidsklachten hebt, komt er heel wat op je af aan verwerking en aan keuzes. Sela biedt ondersteuning in dit proces.
'Wanneer ik ergens binnenkom, voel ik direct hoe de sfeer is'. 'In contact met een ander voel ik hoe de ander in zijn vel zit'. 'Ik huil vaak mee wanneer ik anderen zie huilen'. 'Ik ben zo snel moe in gezelschap'. Bij hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit gaat het om de geneigdheid de zintuiglijke indrukken, zoals geluid, licht, cafeïne, kunst, muziek, echter ook stemmingen van anderen op intense wijze te verwerken. Het (negatieve) gevolg kan zijn dat je het gevoel krijgt overspoeld te raken door de indrukken. In de hulpverlening kijken we dan welke manieren bij jou passen en krijg je tools in handen om met jouw hooggevoeligheid om te gaan.
'Ik voel mij vaak boos en verdrietig'. 'Van mij hoeft het allemaal niet meer, ik heb geen zin om verder te leven'. 'Na die schokkende gebeurtenis ben ik prikkelbaar en kan me niet meer concentreren'. Elk leven kent verlies en rouw. Rouw wordt wel eens de andere kant van hechting genoemd. Rouwen is een proces waarin boosheid, verdriet, onmacht en gemis onder ogen gezien wordt en er mag zijn. Uiteindelijk leidt dit tot acceptatie en het kunnen inslaan van nieuwe wegen. Het kan zijn dat je een schokkende gebeurtenis hebt meegemaakt of traumatische ervaringen hebt opgedaan en daar blijvend last van hebt. Sela heeft de expertise om je bij te staan in het rouwproces en bij het verwerken van traumatische ervaringen.
'Ik ben steeds oververmoeid en ervaar spanning op mijn werk'. 'Ik weet niet welke studie of welk beroep bij mij past'. 'Ik ben werkloos geworden en wat nu?' 'Ik ben onzeker en tob 's nachts over mijn werk.' Werk neemt een belangrijke plaats in ons leven in en bepaalt een deel van onze identiteit. Daarom raken problemen op het werk of in de studie ons diep. Sela kijkt met je mee naar de oorzaak van de problemen en zoekt mee hoe je hier anders mee om kunt gaan.

Voor informatie en aanmelden neem contact op met Praktijk Sela.