Praktijk Sela helpt om weer grip te krijgen op het leven

Relatie- en gezinstherapie

Iemand zei eens: ‘Mensen komen pas bij een therapeut als het huwelijkshuis bijna instort’. Zoals je huis en auto onderhoud vraagt, zo heeft een huwelijk ook onderhoud nodig’.

Om een goede relatie te houden of te krijgen gaat het er om dat je meer begrip krijgt voor jezelf en je partner. Dat je gaat begrijpen wat er in jezelf en vooral wat er tussen jullie gebeurt als er zich een probleem aandient. Dat kan zijn op het gebied van financiën, seks, kinderen, (schoon)familie of wat dan ook.

Samen kijken we welke dynamiek zich in je relatie voordoet en hoe je die kunt beïnvloeden. We zoeken duurzame oplossingen voor het hier en nu en voor de toekomst.
Sela helpt je om van een relatie in 'nood' te komen tot een relatie waar jullie geborgenheid en veiligheid kunnen geven en ontvangen.
In dit proces gebruikt Sela de EFT-methode. (Lees hier meer wat deze methode inhoudt)

Sela helpt bij (relatie)problemen op het gebied van:

’Moe, zo moe van het voor je gevoel alleen verantwoording dragen.’ ’Ik wil niet altijd de sterkste moeten zijn. Ik wil ook kunnen leunen’. ’Ben ik nu gek, wat is er mis met mij?’ Herken je deze gedachten in je relatie met je partner? Een mogelijke oorzaak kan zijn dat je partner autisme heeft. Of je weet dat hij het heeft maar je heb je nooit gerealiseerd welke uitwerking dat op jou heeft. Bij Sela willen we met jou, liever met jullie samen, kijken naar wat er te verbeteren is in ieders draagkracht en draaglast. Belangrijk daarbij is hoe jij als partner ’van’ voor jezelf kan zorgen dat jij genoeg energie overhoudt om te leven.
Relaties zijn een belangrijk onderdeel van het leven. Toch gaat geen enkele relatie 'vanzelf' goed. Misschien worstel je met eenzaamheid en weet je niet hoe je dit kunt doorbreken. Of lopen je relaties moeizaam, vraag jij je af: Hoe kunnen wij onze huwelijksproblemen oplossen en onze relatie herstellen? Waarom lukt het me niet een blijvende relatie aan te gaan? Hoe kom ik af van mijn emotionele uitbarstingen? Samen gaan we op pad om inzicht te krijgen hoe bepaalde patronen ontstonden om vervolgens praktische handvatten te zoeken die je helpen in jouw situatie.
'Ik voel me niet meer thuis in onze gemeente, dat heeft weerslag op onze relatie en de kinderen'. 'Ik mis het om samen met mijn vrouw over mijn geloof te kunnen praten'.
'We praten er niet over met anderen, maar we hebben zoveel vragen'. 'Wanneer we vrijen voel ik me nooit echt ontspannen'. 'Nu we kinderen hebben, heb ik zo weinig tijd en energie voor ons tweeën'. Sela biedt de mogelijkheid om in alle rust en in een veilige omgeving met je verder te praten over deze vragen.
'We hadden zo'n goed huwelijk, ik mis hem nog elke dag!' 'Na haar overlijden is er ook iets in mij gestorven.' 'Ik durf me niet goed te hechten, bang dat ik degene waarvan ik houd, verlies.' 'Ze zeggen dat ik nu maar weer verder moet met mijn leven.' Sela loopt, zo lang als nodig, met je op tijdens het rouwen.
'We hadden zo'n mooie droom.' 'Nooit een kindje voelen in mijn buik.' 'Nooit met mijn zoon of dochter voetballen.' 'Is dit een straf van God?' 'In de kerk gaat het alleen maar over het gezin en tijdens verjaardagen alleen over de kinderen.' 'Wie zorgt er later voor ons?'
'Hoe vertel ik het mijn man, mijn vrouw?' 'Het voelt of ik als oud vuil aan de kant ben gezet.' 'Mijn partner is vreemd gegaan, kunnen we nog samen verder?' Sela biedt de mogelijkheid om in alle rust en in een veilige omgeving met je verder te praten over deze vragen.

Voor informatie en aanmelden neem contact op met Praktijk Sela.