Praktijk Sela helpt om weer grip te krijgen op het leven

Psychologisch onderzoek

Psychologisch onderzoek
Ben je bij Sela in behandeling en het blijft onduidelijk waar de klachten vandaan komen en hoe ze te verhelpen, dan kan psychologisch onderzoek helderheid bieden. De uitkomsten daarvan geven handvatten voor een passende behandeling. Bij Sela, of bij een andere hulpverlener als de expertise niet in huis is.

Persoonlijkheids- en intelligentieonderzoek
Sela biedt persoonlijkheids- en intelligentieonderzoek. Bij persoonlijkheidsonderzoek maak je gebruik van een beveiligde internetapplicatie. Hiermee is het mogelijk om de test op je eigen computer te doen op een moment dat het jou uitkomt. De uitkomsten van de vragenlijsten geven een duidelijker beeld van je persoonlijkheid. Ook het beeld dat je hebt van jezelf en anderen. Het geeft inzicht hoe je je werk of opleiding beleeft en in je motivatie en klachten. En hoe je in het algemeen omgaat met andere mensen en moeilijke situaties.

Resultaat
Na het onderzoek bekijkt de behandelaar samen met een psycholoog en de psychodiagnostisch medewerker de testresultaten. De uitkomsten daarvan bespreken we met je en we kijken op welke wijze we de behandeling kunnen aanpassen.