Onze medewerkers

Leni Kruijs

Wie ben ik
Mensen noemen mij een ‘mensen-mens’. Ik ben Sela gestart vanuit het verlangen om mensen bij te staan en een korte tijd met hen mee te wandelen. Ik neem niet de regie over, maar reik handvatten aan. Zodat jij die unieke persoon kan worden zoals je bedoeld bent. Ik bied veiligheid. Ik vind het dapper als iemand mijn drempel overstapt. Vaak verbaast het mij hoe mensen het hebben volgehouden. Daarbij zie ik ook hoe sterk de mens is.

Werkervaring
Van jongs af aan ben ik bewogen met mensen in psychische en emotionele nood. In de loop der jaren heb ik op diverse terreinen ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen in nood zoals de organisatie Home Start, Stichting Opvoedingsondersteuning en de afdeling Nazorg van de Evangelische Omroep. Hierbij kreeg ik te maken met de meest uiteenlopende vragen en met een grote diversiteit van mensen.

Opleiding en Visie
Naast basisopleidingen en cursussen op psychosociaal en pastoraal gebied, o.a. PPT, Kinder- en Tienerpastoraat en Zegenend Helpen volgde ik modules van de opleiding Psychologie aan de Open Universiteit. Tijdens de opleiding HBO Theologie groeide het verlangen om als zelfstandig therapeut aan de slag te gaan. Omdat ik zag hoe werk, je persoon en persoonlijke omstandigheden elkaar raken, heb ik de opleiding Supervisie en Coaching gedaan en ben ik verder gaan studeren tot Contextueel Therapeut en Systeemtherapeut. Als therapeut treft het mij hoe verbonden mensen met elkaar zijn en hoe belangrijk de ontwikkeling is van een goede hechting. Want dan ga je je van betekenis voelen. Als geregistreerd EFT therapeut geef ik relatietherapie en wil ik mensen laten ervaren dat je er mag zijn om wie je bent en niet om wat je doet. Daar ligt de kern van veel problemen binnen (partner)relaties en gezinnen. Verlangens, behoeften, moeite, pijn, verdriet, boosheid, blijdschap, het mag er allemaal zijn…want jij mag er zijn!