Praktijk Sela helpt om weer grip te krijgen op het leven

Jij bent van betekenis

In mijn huis staat de klok van mijn opa en oma die zij bij hun trouwen in 1907 kochten. Deze klok is voor mij kostbaar en van grote emotionele waarde. Daarom is de klok ook van betekenis voor mij. De klok herinnert mij aan de volgende tekst: Jesaja 43: 4 ’Omdat je kostbaar bent in mijn ogen en hooggeschat en Ik u liefheb…’

Zoals de klok voor mij van emotionele waarde is zo spreekt deze tekst hoe wij van waarde en betekenis zijn voor God. Zelfs indien, zoals in de Bijbel aangeven over het volk van Israël, ons gedrag daar niet naar is. Geen afwijzing op gedrag van God uit, maar Hij blijft verbinding zoeken met ons en zegt: Je blijft voor Mij kostbaar en Ik hou van je.’

God grijpt ook terug met deze tekst op een onwrikbare waarheid dat Hij onze Schepper en Formeerder is. Ik/jij behoren Hem toe!
Jij bent voor God van grote emotionele waarde omdat Hij jou geformeerd heeft. God laat je daarom niet los, waar je in je leven ook soms doorheen moet. Al is het een rivier van twijfels, vuur van angst of een water van verlies. God zegt: ‘jij bent zo van waarde voor Mij, daarom ben Ik bij je in je nood. Omdat je voor Mij van betekenis bent.’

God wil jou een basis van vertrouwen en veiligheid geven. Dat jij en God zich aan elkaar hechten,
met als simpele reden: Jij bent van betekenis!

De kostbare klok van mijn grootouders is wel 110 jaar oud. Echter, God’s Woord heeft eeuwigheidswaarde!

Leni Kruijs